St Andrea Napbor 2018 értékelés

Értékelés: St. Andrea Napbor 2018


A 2018-as St. Andrea Napbor az Egri St. Andrea pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában friss virágos jegyek lelhetőek fel, citrusos árnyalattal egy csipetnyi “ásványossággal”. Ropogós, jól iható, friss zamatos reduktív Egri Csillag.

 

A St. Andrea Napbor egy izgalmas ropogós Egri Csillag, mely reduktív eljárással készült, Pinot Blanc, Chardonnay, Leányka, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Hárslevelű, Zengő és Viognier mesteri házasításával. Illatában egres, körte, érett citrusok, zöldfűszerek és kis nedves kő is felsejlik. Ízében friss citrus, barack jegyek érezhetőek, ásványos utóízzel megkoronázva a kortyot. Egy igazán energikus, ropogós, zamatos, azaz nagyon egries bor.

A bor az értékelések alapján 8,3 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,4

  • Illata 8,8

  • Íze 8,0

  • Utóíze 7,9

pontot ért el átlagosan, 37 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

“Színében közepes citrom, lassú feltapadással. Illatában megjelennek a csonthéjas gyümölcsök, virágos jegyek, némi ásványossággal. Remek bor.”

“Halvány “arany” szín, dióra emlékeztető állat. Tökéletes egyensúlyban lévő citrusos reduktív bor.”

“Csodálatos Egri Csillag, remek házasítás.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott csirke, hal, tészta ételekhez, fiatalabb sajtokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: St. Andrea Napbor 2018

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre töltse ki az alábbi űrlapot!