Gere Tamás pincészet

Gere Tamás & Zsolt pincészet


A Gere Tamás & Zsolt pincészet teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken.

 

Az 1980-as években elkezdett vállalkozás mára ismert családi pincészetté nőtte ki magát. Az apa, Gere Tamás mellett a következő nemzedék is belépett a sorba. Zsolt képzett borász, és főleg a pincében tevékenykedik. Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és a borház háziasszonya.

Az ültetvény

A legdélibb magyar borvidék, Villány különleges adottságokkal rendelkezik a fekvésével, talajával, mikroklímájával, melyek révén a szakértő borászok különleges ízeket zárnak a palackba. A borvidéken belül a pince legértékesebb szőlőterületei a Csillagvölgy, Kopár, Remete, Szarkás, Várerdő és Zuhánya dűlőkön találhatóak.

A pince

A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a nagyharsányi pincénkben történik. A leszüretelt szőlő műanyag ládákban kerül beszállításra, majd válogatás után bogyózva kerül az erjesztő tartályokba. Az erjesztés kóracél tartályokban zajlik, ezt követően a vörösborok nagy fahordókba és barrique hordókba kerülnek. A fehér és rosé borok rozsdamentes acéltartályban lesznek tárolva palackozásig. A villányi palackozó üzemükben folyik a borok palackozása és a palackos érlelés.

A birtok borai

DHC Classicus Kategória A Gere Tamás felirattal ellátott borok az alapsorozatot képviselik a pincészetnél. Az ebben a kategóriában szereplő fajták döntően a minden évben megjelenő borokat jelentik: fehérborok, rosé, egyszerűbb vörösborok. A kínálatban azonban megtalálható egy-egy testesebb, fahordós érlelésű cuvée vagy cabernet sauvignon is.

DHC Premium Kategória: Válogatás sorozatuk a pincészet legszebb tételeit foglalja magába. Minden esetben fajtaborokról van szó, melyek csak a legjobb évjáratokban készülnek. Aureus Cuvée a pincészet csúcsbora, amely az Aureus nevet viseli. A cuvee tükrözi pincészet kiforrott stílusát. Neve utal arra, hogy a kivételes borvidéken teremhet arany ( Aureus ) a föld felett is. A bor egységét három fajta adja: Cabernet Franc, Merlot és Cabernet Sauvignon. A szőlők a Szarkás-, és a Várerdő dűlőből származnak, amelyek a borvidék legjobb adottságú területei közé tartoznak.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.geretamas.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

forrás: borespiac.hu

 

A következő posztok érdekelhetnek

Káli pince

Németh pince

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!