35.1 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Jackfall Bormanufaktúra

A Jackfall Bormanufaktúra egy csendes kis zsákfaluban, Kisjakabfalván található, ahol a felújított sváb parasztházban és autentikus hangulattal várják a borkedvelő közönséget.

 

A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult Villányban. Majd 2003-ban Kisjakabfalván megvásároltak egy műemléki jellegű sváb házat, melynek művészi színvonalú felújításával alakították ki az új feldolgozót 2005 őszére. A pajtaszín az újjáépítés során átalakult a pincészet gazdasági feladatait ellátó épületté.

A borászat

A feldolgozóhoz mintegy hatvan méter hosszban nagy belmagasságú hagyományos téglapince épült, mely mintegy 400 barrique hordót képes befogadni.

Jelenleg megközelítőleg 14 hektár területtel rendelkeznek, amelyek nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban, szinte egy tömbben találhatók. Kisharsányban nagyon magas (7-8000 tőke/hektár) tőkeszámmal telepítettek nagyobb részt Merlot-t, Cabernet Franc-t, Syrah-t, kisebb részt Cabernet Sauvignon-t és más fajtákat.

- Hirdetés -

A Bormanufaktúra célja, hogy a viszonylag kis mennyiségű (max. 80-100 ezer palack), de nagyon magas minőségű vörösbort állítsanak elő. Az aranyérmek már sejtetnek valamit.

Dűlők

14 hektáron folytatnak szőlőtermesztést. Kékoportó (Portugieser), Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Chardonnay szőlőkből készítik boraikat. Szőlő ültetvényeik Kisharsányban a Bocor illetve Nagytótfalu mögött a Pillangó dűlőben találhatók. Mindegyik rendkívül jó fekvésű termőterület, ami a villányi bortermő vidékre jellemző lösszel borított, barna erdő talajnak is köszönhető. A kedvező talaj összetétel mellett a klíma is rendkívül fontos szerepet játszik. Mivel az ország legnapsütöttebb borvidékéről van szó, amire olykor ráerősít a Földközi-tenger felől érkező meleg levegő, a régióban egyedi, szubmediterrán mikroklíma keletkezik, ami segíti a régióban termelt különböző fajta borok karakter jegyeit hangsúlyozni.

 

Mára a JACKFALL Bormanufaktúra egy komplex turisztikai igényeket kielégítő borászattá fejlődött egy csodálatos aprófalu, Kisjakabfalva szívében.

A Jackfall Kisjakabfalva sváb neve, ennek megfelelően ejtése helyesen: “jakkfall”.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.jackfall.com

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: villanyiborvidek.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek