A Kern pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával.
A pincészet célja a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták “felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva.
Az első területeket Balatonszőlősön (Öreghegy, Penke-dűlő) vásárolták, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján (Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodnak (5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja).
Kern borok
Boraik alapvetően spontán erjesztésűek, a szőlőben csak tavasszal használunk felszívódó permetanyagot. A palackokba a gyümölcs legjava kerül, a lehető legkevesebb beavatkozással, így bemutatva mind a fajták, mind a területek sokszínűségét és különlegességét.
A csendes borok mellett hagyományos eljárással készítenek pezsgőt mindkét borvidéken.
Fő fajtáik Balatonszőlősön az olaszrizling, szürkebarát, zenit, Tokajban pedig a furmint, sárgamuskotály és a hárslevelű.
További információkért látogass el a weboldalukra: kernwines.com
Forrás: kernwines.com