Skizo borház

Skizo borház


A Skizo név arra a szinte már meghasonlott állapotra utal, amit a világban létező ellentmondások okoznak bennünk. Amikor a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang látszólag felbomlik, és úgy érezzük, választanunk kell.

 

Amiben nehéz meghozni a kiegyensúlyozott döntést. Iparszerű bortermelés vagy daccal és büszkeséggel művelt, évszázados kicsiny dűlők? Modern technológia vagy a hagyományos „apáink is így csinálták” szellem? A világ borvidékein bizonyított szőlőfajták vagy a mi Kárpát-medencei szőlőfajtáink? Globalizált élet vagy a vidéki életforma és magyar lelki alkat? Egymás ellenében ható fogalmak ezek? Szerintük nem, mert külön-külön és egyszerre is igazak.

Borászat

A designt, csakúgy mint a borok címkéjét a Laboratory Digital fiatal csapata tervezte nekik. Az árkategóriájában és minőségében is jól eltalált bázisboraik mellett ennek a fiatalos, markáns arculatnak köszönhetik, hogy a Bortársaságon keresztül tudják értékesíteni palackjaik nagy részét.

Reduktív, könnyű boraik különösen népszerűek: a 2013-as évjáratból a Skizo Irsai, Rosé és Fehér, a 2012-es borok közül pedig a SKIZO Vörös 2012-es akár egy átlag házibuliban is ránk köszönhet, mert megfizethetőek, fröccsnek is megfelelőek, de önmagukban is élvezetesek. A primőr palackokhoz a munkahelyükről vásárolt szőlőfajták szelekcióját használják fel.

Csekély alaptőkével vágtak bele a vállalkozásba, eladósodni nem akarnak , ezért kis lépésekben haladnak előre.
A hazai borpiac helyzetét kiszámíthatatlannak tartják: az időjárás mellett az aktuális trendeket is nehéz előre megjósolni.

A színes címkés alapborok mellett most fejlesztik az SK (saját kézből) szelekciós vonalat. Ezekben a kis tételben készülő, személyre szabott vonalat képviselő borokban már tényleg kizárólag Sándor és Balázs keze munkája, szíve-lelke van benne. A prémiumválogatásba eddig három saját bor tartozik, a fiúk egyelőre ezeken a tételeken élik ki a kézműves borászat iránti szenvedélyüket.

Termesztett szőlőfajták

 

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.skizobor.hu

 

forrás: skizobor.hu

 

A következő posztok érdekelhetnek

Káli pince

Németh pince

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!