26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Hilltop borászat

A Hilltop borászat a Neszmélyi borvidék egyik legjelentősebb borászata. Könnyed, gyümölcsös ízű borairól ismert.

 

A Neszmélyi Hilltop borászat előbb volt ismert Nagy-Britanniában, mint itthon. Az 1993-ban alapított vállalkozás főborásza a kezdetektől Kamocsay Ákos, aki 1997-ben az „Év borásza” lett Nagy-Britanniában, 1999-ben pedig „Az év bortermelője” Magyarországon. A birtok 560 hektáros mérete, a 100 000 hektoliter kapacitású modern borászat tiszteletet parancsoló. A Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszék adja boraikhoz a kékszőlőket, a Chardonnay-t és az olaszrizlinget míg Neszmélyről és Kocsról főleg fehér szőlőt szüretelnek. A prémium sorozat immáron Kamocsay Ákos nevét viseli.

A borászat

A borászat 90 %-ban exportra termel: átlagos években 7 millió palackot értékesít külföldön. Ennek négyötöde az Egyesült Királyságban talál gazdára, a fennmaradó rész Skandináviában, Japánban és Kínában. Magyarországon 2008-ban alig kevesebb, mint 1 millió palack fogyott boraiból.

A Hilltop pincészet borai kizárólag saját termésének feldolgozásából születnek. Dunára néző szőlőültetvények – mintegy 450 hektár – Komárom és Esztergom között félúton, a Meleges-hegyen találhatóak. A vezető fajták a Chardonnay, Sauvignon Blanc, Szürkebarát és Tramini.

- Hirdetés -

A birtok borai

Hilltop borcsalád borai – Fehér Cuvée, Vörös Cuvée, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot Rosé, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Kamocsay prémium borcsalád borai – Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Olaszrizling, Chardonnay, Sárgamuskotály, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Ihlet Cuvée, Merlot; Art borcsalád borai – Álom, Mámor.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.hilltop.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

forrás: borespiac.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek