24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Paulus Molnár Borház

130 hektár új telepítésű szőlőterület varázslatosan szép, festői környezetben, a Vértes-hegység lábánál.

 

Ez az értékes szőlőterület az alapkő, az erős alap, melyre bátran építhették a móri borvidék legnagyobb borászatát, melyben a legmodernebb technológiákat használva, de az ősi mesterség gyökereire, hagyományaira támaszkodva készítik borászaik kiváló minőségű boraikat.

A Móri borvidék

A móri borvidék a Vértes és a Bakony lankái között terül el. Történelmi múltja egészen a római korig vezethető vissza, de mai hírnevét a 17-18. században Mórra és környékére betelepült sváb családok és azok szőlőművelési kultúrája alapozta meg. A hagyományokban gazdag térség, központi eleme a szőlészet a borászat és a jó borok szeretete. Kontinentális éghajlatának, klímájának köszönhetően a móri borvidéken kiváló minőségű fehérborok készülnek.

- Hirdetés -

Szőlészet

 „A jó bor készítése a szőlőföldeken kezdődik” – szokták mondani, s vallják a Molnár Borházban is, ezért már a telepítésnél gondos és aprólékos munkával választották ki a borvidék legjobb fajtáit. Ezerjó, Sauvignon Blanc, Leányka és Királyleányka, Cserszegi Fűszeres és Tramini, Irsai Olivér és Zenit, Szürkebarát, Rajnai Rizling és Olaszrizling alkotja a szortimentet. A szőlőterületek nagyobb része Móron, a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és Vénhegyi-dűlőben, kisebbje a Csókakő, Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak.

A Borház

A borászatban igyekeznek már a szőlő feldolgozásától kezdődően a borvidék sajátosságait, stílusjegyeit szem előtt tartva, hagyományait megőrizve, de mégis olyan, a mai borkultúrának megfelelő irányvonalat képviselni, ami nemcsak bátran vállalható, de a borfogyasztó társadalom lehető legtöbb igényét kielégítve, dobja be magát a borszeretők szívébe.

Paulus Molnár Borház borai

A fejlesztéseknek köszönhetően, a legmodernebb technológiával dolgozhatnak, ami manapság elengedhetetlen kelléke a piacra jutásnak, piacon maradásnak. Boraik jellemzően reduktívan készülnek, és főborászuk irányításával borászaik a tudatosság jegyében már a szüreti időpont megválasztásával kezdik munkájukat. A folytatás, gondos musttisztítás, irányított erjesztés, precíz analitika gyors készre kezelés. És bár a lényeg ebben rejlik, de a többi titok.

A végeredmény fajtajelleges zamatok, megőrzött intenzív ízek és illatok, harmonikus kellemes savak, hízelgő, mosolyt csalogató összhatás. Csendes boraik mellett előkelő helyet foglalnak el, pezsgő, habzó és gyöngyözőbor családuk tagjai. Melyből Paulus Brut névre keresztelt nyers tankpezsgőjük 2015-ben az Országos Borversenyen legmagasabb pontszámmal végzett a dobogó legfelső fokán, arany színekben csillogva.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.molnarborhaz.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: molnarborhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek